Ny Ryvang Villakvarters Vejlag snerydning (se tidligere års billedserier her)

 

Snesæson 2015/16 startede 22. november 2015. Der var faldet en betydelig mængde sne om natten, og tøvejr betød, at sneen var meget tung. Det var således en ganske besværlig rydning, der blev gennemført omkring kl. 8. Vi skulle ind i begyndelsen af 2016, mere præcist den 6. januar, før der igen faldt sne på det yderste Østerbro. Traktoren kom til at køre sæsonens 2. rydning mellem kl. 12 og 13.

Den 8. januar om morgenen faldt der sne igen, og rydning blev gennemført mellem 7 og 8. Det blev sæsonens 3. rydning. Der faldt mere sne i løbet af formiddagen, så traktoren måtte rundt på 4. rydning igen ved middagstid. Det blev besværligt, fordi City Renovation havde stillet alle papircontainere frem på fortovet. Udover besværet måtte der derfor køres en ekstra lille tur sidst på eftermiddagen, hvor de sidste stykker fortov igen var tilgængelige - vi kan kalde det rydning nummer 4½.

Søndag aften den 10. januar lå der igen et pænt lag sne i området, så 5. rydning måtte foretages mellem 19 og 20.

Torsdag den 14. januar lå der et pænt lag sne om morgenen. Sæsonens 6. rydning fandt sted mellem 7.30 og 8.30. Der faldt en smule sne i løbet af formiddagen, hvorfor 7. rydning blev foretaget mellem kl. 15 og kl. 16. 

Fredag morgen den 15. januar var der igen faldet en beskeden mængde sne, og sæsonens 8. rydning blev gennemført mellem kl. 7.30 og 8.30.

Tirsdag den 19. januar lå der et fint lag sne over området, hvorfor sæsonens 9. rydning blev gennemført omkring kl. 20. Lørdag den 23. januar var der igen faldet et fint lag sne over området, hvorfor sæsonens 10. rydning blev gennemført ca. kl. 13-14.

Den 18. februar 2016 lå der igen sne om morgenen. Rydningen blev lidt generet af, at grundejerne var begyndt at stille storskrald ud til afhentning. Det var indtil videre sæsonens 11. og sidste rydning.

Snesæson 2014/15 startede juledag - sikken en gave til områdets børn. Snemanden vågnede selv på Falster, hvor det bare var gråt og kedeligt, men under morgenmaden var han på Facebook, hvor en tidligere kollega med bopæl i København havde indlagt et snebillede. Hurtigt tjekkede han sit eget overvågningskamera, hvor han kunne se, at der også var sne på Danstrupvej. En time efter gik turen i bil til København og sæsonens første rydning. Den 28. december om aftenen faldt der sne igen, hvorfor 2. rydning blev gennemført den 29. om morgenen.

Om aftenen den 29. december blev vi igen benådet med et tyndt lag sne, der lå jævnt over hele området. Det betød, at dagens 2. rydning (og sæsonens 3.) blev gennemført mellem kl. 22.15 og 23.15.

     

Det første billede ovenfor viser Trekanten og Danstrupvej før sæsonens første rydning. Det andet billede afslører en busk, der hænger langt ud over fortovet på Teglstrupvej. Det kan meget vel betyde, at traktoren slet ikke kan rydde strækningen, hvis der f.eks. holder parkerede biler. Det er heller ikke rart for spadserende. Det tredje billede viser Danstrupvej, efter at rydning har fundet sted. 

Herefter måtte vi vente til 2. februar, før der kom sne igen. Det begyndte ved 8-tiden og sluttede ved frokosttid. Sæsonens 4. rydning blev gennemført ved 15-tiden. Det sneede igen natten mellem 2. og 3. februar, hvorefter sæsonens 5. rydning kunne gennemføres tirsdag morgen mellem kl. 6.15 og 7.30. Herefter begyndte det at sne igen midt på dagen, og det sneede stilfærdigt det meste af eftermiddagen. Ved 20-tiden blev sæsonens 6. rydning gennemført.

-----

Snesæson 2013/14 er startede stilfærdigt. Kun 7. december 2013 var der en rapport fra snemanden: Har fået årets første snefald på det yderste Østerbro. Traktoren måtte ud af carporten og sættes til første rydning. Det var nu ikke særligt tilfredsstillende. Temperaturen lå lige omkring frysepunktet, så efter rydning ligger en del stadig som et ganske tyndt lag, klistret til fortov og vejbane. Det bliver først rigtigt godt, når temperaturen forhåbentlig stiger et par grader eller solen kigger frem og fjerner det sidste. Det hjælper selvfølgelig også, hvis grundejerne strør en håndfuld salt eller grus, hvor der stadig er glatte pletter.

13. januar 2014 fik vi også sne på det yderste Østerbro, hvilket gav mig anledning til at sende vejlagets traktor ud på årets første og dermed sæsonens anden rydning. Opgaven var rimelig taknemmelig, fordi temperaturen var gået op over frysepunktet, hvor den så ud til at blive. Det betyder, at fortove og det ryddede spor på vejene, ser ganske pæne ud og forhåbentlig holder sig farbare, uden at grundejerne behøver at strø salt eller grus. En times kørsel, og så var der ryddet 6.000 kvadratmeter.

Rapport 17. januar: Har her til morgen ryddet 6000 kvm fortov og vejbane for brun sæbe. Det var i hvert fald betegnelsen, som DR gav sneen på vejene her til morgen. Indtil videre er det nådigt sluppet - vi er kun nået til sæsonens tredje rydning med vejlagets traktor. Sæben var ikke et problem. Vi råder trods alt over 23 heste og firehjulstræk.

Rapport 27. januar 2014: Har netop kørt de obligatoriske 5 kilometer med vejlagets traktor. Kan dårligt skrive, at jeg har ryddet de sædvanlige 6.000 kvadratmetre, for nogen steder var sneen blæst helt væk, og andre steder lå den i pæne bunker. Traktoren blev fotograferet efter endt gerning. Det var sæsonens 4. rydning.

Og rydning nummer 5 kunne jeg med god samvittighed starte få timer senere. Denne gang var der virkelig noget sne at rydde. Det sner stadig en smule ved opgavens afslutning kl. 23.17. 

Rapport 29. januar: Der var faldet et tyndt lag sne her til morgen, og som forleden var det blæst væk flere steder, mens det andre steder havde hobet sig op. På fortove mod vest, var der næsten ingen sne, mens der var langt mere på de østvendte. Jeg valgte at køre en tur med traktoren. Det blev sæsonens 6. rydning.

Rapport 30. januar: Sneen er igen føget over på de fortove, der ligger på den østlige side af vejene. Rydning nr. 7 gennemført her torsdag aften.

Rapport 31. januar: Så kom der endelig et virkeligt snefald på det yderste Østerbro. Jeg var kun nogle timer væk på en IT-opgave i Glostrup, men da jeg kom hjem, var vores område dækket af et pænt lag sne. Traktoren måtte tages frem og sættes på den sædvanlige rydningsopgave - men denne gang var der virkelig noget at flytte. Det blev vinterens 8. rydning.

 

Snesæson 2012/13 blev til gengæld den værste i mands minde. Der måtte ryddes 43 gange. Sæsonen startede søndag den 2. december. Sidste rydning 30. marts 2013.

  

Et kig ud af hoveddøren søndag morgen den 2. december kl. 6.45 afslørede sæsonens første snefald på Østerbro. Traktoren måtte ud af carporten og sættes til rydning af vejlagets 2,5 kilometer fortov og den tilhørende vejbane. Dagens første rydning var overstået ved 8-tiden. Det er sikkert ikke den sidste. Det sner stadig kl. 08.15 og temperaturen er omkring frysepunktet.

Næh det blev ikke den sidste - området blev ryddet igen mellem 11.15 og 12.15. Nu er sneen til gengæld holdt op med at falde.

Tirsdag den 4. december om morgenen er der faldet en smule sne, men de fleste steder er det smeltet eller blæst væk. Ved 11-tiden bliver traktoren sendt ud på en kort tur, hvor enkelte fortove og vejkryds får en gang med kosten. Det er tøvejr, men der er lovet frost, og vi vil helst undgå de glatte pletter, der kan opstå i den forbindelse.

Onsdag den 5. december om morgenen var der igen faldet en smule sne. Traktoren og jeg tog en tur på fortovene kl. 7.15-7.45. Snevejret tog til i løbet af formiddagen, og kl. 10.30 var der et pænt lag over hele området. Rydning af både fortov og vejbane gennemført kl. 10.30-11.30. Og det blev ved med at sne hele eftermiddagen, så 17.30 var der basis for yderligere en rydning. Hvis de to halve rydninger lægges sammen til en enkelt, så nåede vi onsdag aften til rydning nummer 5.

Rydning nummer 6 fandt sted torsdag morgen den 6. december. Et tyndt lag var faldet over hele området. Affaldsbeholdere var placeret i  traktorens bane flere steder - uhyre generende, og Teglstrupvej var midlertidigt spærret for gennemkørsel af nogle biler, der skulle læsse af eller på.

Torsdag aften blev traktoren sendt rundt endnu engang på både fortove og vejbane. Hermed nåedes rydning nummer 7 på bare fem dage. Der er ikke faldet en stor snemængde, men sneen er faldet på en måde, så de mange rydninger har været nødvendige.

... og sandelig, om der ikke faldt sne igen natten mellem torsdag og fredag. Rydning nummer 8 gennemført fredag morgen den 7. december mellem 7.30 og 8.30.

Søndag den 9. december havde meteorologerne lovet snestorm, og det kom til at holde stik. Sæsonens 9. rydning blev gennemført ved 11-tiden, og tre timer senere var der rigelig sne til, at traktoren kunne sendes ud på 10. rydning. Ved 17-tiden var der faldet sne nok til dagens tredje og sæsonens 11. rydning, som var overstået kl. 18.30.

Mandag morgen den 10. december sner det stadig ganske pænt. Sæsonens 12. rydning gennemført kl. 6.30-7.30. Få minutter efter, at traktoren har været et sted, er der hvidt igen, så det bliver næppe dagens sidste tur. Næh - det blev det ikke, idet traktoren tøffede rundt igen kl. 9.30-11.00 - og det bliver ved med at sne.

Mandag den 10. december kl. 14 var sæsonens 14. rydning gennemført. Sneen er ved at hobe sig op - og der er nok til yderligere en rydning (nummer 15) mandag kl. 16.30 til 17.30.

Lørdag den 15. december om morgenen lå der igen et pænt lag sne over hele området. Rydning nummer 16 blev derfor gennemført mellem 7.30 og 8.30.

Søndag den 23. december rullede en snestorm hen over landet, hvor den nåede vores område lidt over middag. Sæsonens 17. rydning blev gennemført mellem 16 og 17.30. Det sneede og blæste fortsat kraftigt, da rydningen var gennemført. Klokken 20.30 var det holdt op med at sne, og temperaturen var ved at komme op over frysepunktet. Rydning nummer 18 blev gennemført mellem 20.30 og 21.30.

Herefter var der en længere pause til 11. januar, hvor der lå et tyndt lag sne over området. Vinterens 19. rydning var gennemført kl. 8.30.

Situationen gentog sig mandag morgen den 14. januar, hvor der igen var faldet et tyndt lag sne. Rydning nummer 20 var gennemført kl. 7.35.

Den 15. januar lå der igen sne over hele området - men denne gang et pænt lag omkring 5 centimeter. Det er sådan en morgen, hvor det er rart at rydde sne, fordi man kan se, at der sker noget. Se bare selv på de to billeder, der er taget før og efter rydning nummer 21, som var afsluttet kl. 7.25.

    

Herefter gik der næsten to uger, før vi fik sne igen. Søndag morgen den 27. januar 2013 lå der igen et lag sne over hele området - nøjagtigt som forudsagt i vejrudsigterne. Traktoren blev sat på arbejde og klokken 07.45 var der gennemført rydning af fortove og vejbane - se bare video fra rydning nummer 22 ved at trykke på "her". De to billeder nedenfor viser Danstrupvej kl. 6.45 og 7.45.

   

Om aftenen den 27. januar fik vi et nyt snefald - næsten tøsne, men det ville ikke rigtig smelte, så ved 21.30-tiden blev traktoren sendt rundt på sæsonens 23. rydning. Den 28. om morgenen er mange af kvarterets fortove glatte. Det er ikke noget, der kan fejes væk, så beboerne skal huske deres almindelige pligt til at salte og gruse. Ved 13-tiden har det tøet nogle timer, så alle kvarterets fortove er farbare igen.

Tirsdag morgen den 29. januar ligger der et tyndt lag tøsne over området. Det er en af de morgener, hvor snemanden er i tvivl. Vil det tø så hurtigt, at rydning er overflødig. Well - han vælger at rydde. Sæsonens 24. rydning er afviklet 7.45. Det småregner ved opgavens afslutning, og fortovene er ikke længere glatte - det ville de være uden rydning.

Lørdag den 2. februar 2013 var det hvidt på fortovene igen - nogen steder. Faktisk var det højest besynderligt. Nogle steder var det tydeligt, at det havde sneet, og få meter længere væk var der ingen synlig sne. En testspadseretur afslørede, at det var glat de fleste steder. Snemanden valgte at køre en tur på fortovene, mens vejbanen fik lov at ligge. Klokken 7.45 var der således udført 24½ rydning i sæson 12/13. Det er klart tilrådeligt, at de enkelte grundejere tjekker deres eget område og eventuelt strør en smule salt eller grus på fortovet. Temperaturen er på vej op over frysepunktet.

Onsdag den 6. februar lå der igen sne over området - lidt mere end i lørdags, men stadig var der steder, hvor sneen ikke rigtig kunne få fat. Området var ryddet kl. 7.15, idet indsatsen på vejbanerne var uhyre beskeden. Det er tøvejr ved opgavens afslutning. Beregnet som sæsonens 25. rydning. 

8. februar lå der igen sne over området. Sæsonens 26. rydning gennemført mellem kl. 7 og 8.

Det samme gentog sig 9. februar. Der lå et tyndt lag sne over området, og rydning nummer 27 blev gennemført kl. 7-8. Det sneede ved opgavens afslutning, og det fortsatte med at sne stilfærdigt hele dagen, hvorfor snemanden valgte at rydde området endnu engang kl. ca. 19.50-20.50. Det var så rydning nummer 28 - et ganske stort antal i forhold til de forholdsvis beskedne mængder sne, der er faldet i sæsonen. Grundejerne skal være opmærksomme på, at de rent juridisk selv har ansvaret for deres fortov og indkørsel. Der kan derfor være god fornuft i at strø en håndfuld salt eller grus, når traktoren har været forbi.

Søndag morgen den 10. februar 2013 lå der igen et tyndt lag sne over området. Rydning nummer 29 blev udført ca. 7.15-8.15.

Tirsdag morgen den 12. februar lå der et pænt lag sne over området, hvorfor rydning nummer 30 måtte gennemføres mellem 6.30 og 7.30. Det sneede forsat pænt mens arbejdet blev udført. Allerede kl. 11.30 var der faldet rigelig sne til en tur mere med traktoren. Rydning nr. 31 var overstået kl. 12.30. Og omkring klokken 18.45 valgte vi at foretage dagens sidste og sæsonens 32. rydning. Der var ikke faldet meget sne tirsdag eftermiddag, men fortovene trængte alligevel, fordi der lå et tyndt lag løs sne, som det var nemt at fjerne.

Det sneede igen natten mellem søndag og mandag. Rydning nummer 33 gennemført om morgenen den 18. februar mellem 7 og 8.

Søndag morgen den 24. februar - et meget tyndt lag sne over hele området. Rydning gennemført 7.30-8.20. På det tidspunkt var det begyndt at sne igen, men samtidig var temperaturen krøbet en smule op over frysepunktet. Selv om temperaturen holdt sig lige over frysepunktet, havde der i løbet af søndagen lagt sig et pænt lag sne over hele området igen. Sæsonens rydning nummer 35 blev derfor gennemført mellem kl. 21.45 og 22.45.

Den 13. marts lå der lidt uventet et pænt lag sne over hele vejlagets område tidligt på morgenen. Det sneede samtidig så kraftigt, at snemanden valgte at vente med at starte rydningen. Vejrudsigten talte kun om små snebyger, så det måtte være smartest at vente til denne byge holdt op. Klokken 10.30 valgte han at sætte traktoren i gang, selv om det ikke var holdt helt op. Sæsonens 36. rydning af fortove og vejbane var herefter overstået kl. 11.30. Det sneede stadig en smule på dette tidspunkt. Sidst på aftenen var der et tyndt lag sne på områdets fortove. Desværre var der også en række grundejere, som havde placeret deres affaldscontainere på fortovene, hvor traktoren skulle passere. Fortove, som det var muligt at rydde, blev ryddet kl. 22.15-22.45. Det blev sæsonens 37. rydning - vi nærmer os en rekord. 

Tirsdag morgen den 19. marts nåede vi rekordniveau - rydning nummer 38. Hermed er der ryddet sne lige så mange gange som i sæsonen 10/11. Rydningen er foretaget mellem 6.30 og 7.30. Det sneede stadig pænt ved rydningens afslutning, så det er næsten uundgåeligt, at der må foretages yderligere mindst én rydning senere på dagen.

Onsdag morgen den 20. marts 2013 blev rekorden sprængt. Sæsonens 39. rydning blev gennemført mellem kl. 6.30 og 7.40. Der lå et pænt lag sne på mindst 5 cm. over hele området, og det sneede stadig, da turen var kørt. Det fortsatte med at sne hele formiddagen, og rydning nummer 40 blev derfor gennemført omkring frokosttid. Det sneede med mellemrum resten af døgnet, hvorfor de fleste fortove og en del af vejbanen fik gavn af rydning nummer 41 ved 23-tiden. Enkelte strækninger måtte udgå, da grundejerne havde placeret lovlig mange affaldscontainere i traktorens bane. Når der samtidig er parkerede biler, er passage umulig.

.... det kan da ikke blive ved? Jo, det kan det åbenbart. Igen torsdag morgen den 21. marts lå der et jævnt lag sne over hele vejlagets område. Snesæsonens 42. rydning blev gennemført mellem kl. 6.30 og 7.45.

Påskelørdag den 30. marts lå der igen sne på fortovene. Solen havde allerede godt fat fra morgenstunden, men fortove med skygge var flere steder solidt dækket af sne. Rydning nummer 43 gennemført mellem kl. 8.15 og 8.45.

--

En tidligere kollega har efterlyst statistik over snerydningen. Herunder følger den seneste fra generalforsamlingen i 2012. De mørkeblå striber viser det ryddede areal i 1000-kvadratmetre. I rekordsæsonen 2010/11 blev der således ryddet over 250.000 kvadratmeter. De lyse striber viser antallet af rydninger. I rekordåret blev der ryddet 38 gange.

--------------------

 

Sæson 2011/2012 startede først søndag den 29. januar 2012, hvor den første sne faldt over københavnsområdet. Til gengæld faldt der mere, end meteorologerne havde forudsagt, og den kom nogle timer tidligere. Første rydning af fortove blev gennemført mellem 7 og 8 om morgenen. Allerede da turen var kørt, var der et pænt hvidt lag på de strækninger, hvor traktoren havde startet sin tur.

Kl. 9.30 var snefaldet ophørt, og traktoren blev sendt ud på en ny tur, hvor både vejbane og fortov blev ryddet. De to billeder nedenfor er taget søndag den 29. januar sidst på formiddagen. Nummer 1 er taget på Lundehusvej, hvor vejlagets traktor lige har ryddet, og nummer 2 er taget få minutter senere på en nabovej, hvor grundejerne selv må rydde.

 

   

Utroligt, at snefald i Københavnsområdet i denne sæson indtil videre starter natten mellem lørdag og søndag. Den 5. februar lå der et rigtig pænt lag sne i området fra morgenstunden, og snemanden bestemte sig til at sætte traktoren ind ved 7-tiden. Klokken 8.30 var første rydning afviklet. Husk at grundejerne selv skal salte eller gruse - hvis der er behov for det. Områdets hundeejere bryder sig bestemt ikke om salt på fortovene, men det kan selvfølgelig være både nødvendigt og praktisk, hvis der er glatte områder.

       

Tro det - eller lad være. Sneen falder stadig kun om søndagen. Søndag morgen den 12. februar lå der igen et fint lag sne over vores område, og det sneede stadig. Klokken 11.45 var området pænt ryddet - en komplet rydning, der både omfattede fortove og vejbaner.

Det holdt dog ikke længe. Mens grundejerne indtog frokosten, faldt sneen igen, og ved 14-tiden var der et pænt hvidt lag over Ny Ryvang Villakvarters Vejlag. Traktoren måtte i gang med dagens anden rydning - sæsonens femte, som var gennemført klokken 15.15.  

Sæsonens fjerde snefald faldt ikke på en søndag. Det faldt om aftenen tirsdag den 14. februar. Der faldt ganske megen sne på kort tid, og traktoren blev sat til at rydde mellem 21.30 og 22.30. Det var tøvejr, mens sæsonens sjette rydning fandt sted. Kl. 22.50 var temperaturen +3,5 grader celcius. 

---------------------- 

Sæsonen 2010/11 startet med pænt snefald - dødsdømt traktor tog ni runder helt mod forventning. Ny traktor overtog tjansen den 1. december.

 

23-2-2011 kl. 21.00 - Dagens 2. rydning og sæsonens 38. rydning gennemført.

23-2-2011 kl. 09.00 - Det har sneet igen her til morgen. Der ligger et pænt lag frostsne over hele området, og resultatet af gårsdagens rydning er næppe synligt. Sæsonens 37. rydning gennemført - og det sner stadig, kl. 9.

22-2-2011 kl. 18.30 - Efter næsten en måned uden sne, fik vi en forholdsvis beskeden mængde i løbet af eftermiddagen. Rydning nummer 36 gennemført.

25-1-2011 kl. 8.30 - Det var yderst overraskende, da området var dækket af et tyndt lag sne her til morgen. Rydning nr. 35 gennemført, men noget i strid med vejrudsigten tog snevejret nærmest til under rydningsarbejdet. Det blev dog ikke nødvendigt med yderligere rydning den 25.

14-1-2011 kl. 07.30 - Tidlig morgen var området dækket af et solidt lag tøsne. Rydning nr. 34 udført ca. kl. 06.00-07.20.

12-1-2011 kl. 07.30 - Der var tidligt i morges faldet et par centimeter sne, som lå meget ujævnt fordelt over området. Bliver det frost eller tø i løbet af de næste timer? Udsigten er usikker. Snemanden valgte at foretage sæsonens 33. rydning, der blev gennemført mellem 6.15 og 7.25. Hermed er der gennemført lige så mange rydninger som i rekordsæsonen 2009/10.

6-1-2011 kl. 12.45 - Området ryddet for 2. gang i dag. Det blev sæsonens 32. rydning. Sidste år var det år med flest rydninger siden 1986 - og da nåede vi 33 rydninger. Vi er således tæt på at sprænge en rekord.

6-1-2011 kl. 10.00 - Det var li'godt utroligt. På få timer efter kl. 5 har vi haft det største snefald ever - og tilhørende fygning. Rydning nr. 31 gennemført mellem 8 og 10. Det sner stadig ved opgavens afslutning, men til gengæld er der løfte om tø senere på dagen.

5-1-2011 kl. 07.50 - Det har sneet igen i nat, og der ligger et pænt lag over hele området - 5-10 cm. iflg. Danmarks Radio. Sæsonens 30 rydning gennemført mellem 6.30 og 7.40.

4-1-2011 kl. 09.15 - Vejrudsigten forudsagde ikke sne i nat, men alligevel lå der en tyndt lag over hele området tirsdag morgen. Rydning nr. 29 gennemført mellem 8 og 9.

27-12-2010 kl. 14.40 - Det har sneet pænt i nat og det sner stadig mens rydning udføres fra ca. 06.30-08.00. Det blev sæsonens 27. rydning. Det fortsatte med at sne, så sæsonens 28 rydning blev udført mellem 13.00 og 14.30.

23-12-2010 kl. 16.00 - Dagens 2. rydning gennemført. Det sner stadig, da traktoren køres i stald. Det var sæsonens 26. rydning.

23-12-2010 kl. 08.30 - Vejrudsigten havde lovet snestorm og fygning, og det kom til at passe godt. Området var totalt dækket med sne - flere steder som driver - da rydning nr. 25 startede kl. 06.30. Der er kørt på både fortove og vejbane samt foretaget ekstra kørsel i gadekryds. Det sner og fyger stadig ved opgavens afslutning. Snemanden har flere gange bandet voldsomt over grundejere, der har stillet affaldsbeholdere frem midt på fortovet. De drømmer ikke om, hvor belastende det er at skulle standse, ud af traktoren og ind igen flere gange på hundrede meter.

21-12-2010 kl. 20.00 - Det har ikke sneet siden rydning i morges, men udsigterne for de næste par dage er ikke for gode. Traktoren sendt ud for at skaffe lidt ekstra brede passager, hvor det er muligt. Ved udkørsler til Emdrupvej og Lundehusvej er der også foretaget lidt ekstra rydning.

21-12-2010 kl. 09.00 - Det var vist det hidtil største kvantum sne, vi fik i nat. Medierne svømmer over med oplysninger om langsom trafik og en reduceret S-togsplan. Fortov og vejbaner ryddet 06.45-08.15. Hermed er rydning nr. 23 gennemført.

20-12-2010 kl. 16.00 - Det har sneet igen, hvorfor rydning nummer 22 er gennemført.

19-12-2010 kl. 07.00 - Endelig er det holdt op med at sne, og vinden har lagt sig. Området dækket af et pænt lag. Rydning nr. 21 iværksat og afsluttet ca. 08.15. 

18-12-2010 kl. 09.00 - Det har sneet pænt meget fredag og hele natten til lørdag. Området var totalt dækket af sne, da traktoren blev sendt på arbejde ved 7-tiden. Efter et par timer er området nogenlunde ryddet. Det var den nye traktors hidtil hårdeste tørn og sæsonens 20. rydning.

16-12-2010 kl. 22.00 - Nu er det holdt op med at sne. Dagens anden og sæsonens 19. rydning udført kl. ca. 21-22.

16-12-2010 kl. 15.00 - Det har sneet jævnt siden i morges. Rydning nr. 18 udført kl. 14-15. Det sner stadig, da arbejdet indstilles.

9.12.2010 kl. 21.00 - Området ryddet igen - bortset fra enkelte fortovsstrækninger, hvor enten parkerede biler eller affaldscontainere forhindrede traktorens passage. Det var sæsonens 17. rydning - så meget er der vist aldrig tidligere ryddet før jul.

9.12.2010 kl. 08.00 - Mod forventning har det sneet natten mellem onsdag og torsdag. Vejbane og de fleste fortovsstrækninger ryddet. Dog er enkelte strækninger sprunget over, fordi de er spærret af affaldsbeholdere.

5.12.2010 kl. 20.00 - Søndagens 3. rydning udført. Der er nu ryddet 15 gange i indeværende sæson. Så mange rydninger før jul - det er ganske usædvanligt. Heldigvis er det holdt op med at sne her hen under aften.

5.12.2010 kl. 15.00 - Søndagens 2. rydning og sæsonens 14 rydning gennemført, og det sner lystigt ved opgavens afslutning.

5.12.2010 kl. 09.00 - Sæsonens 13 rydning gennemført. Det begyndte at sne igen, og kl. 14 er området igen dækket af et pænt lag sne. Der skal måske ryddes et par gange mere, inden døgnet er forbi.

4.12.2010 kl. 09.00 - Der faldt sne i går og måske i nat. Området dækket af hvidt pudder. Rydning af vej og fortov. Det blev sæsonens 12 rydning.

3.12.2010 kl. 07.15 - Snemanden blev vækket lidt før 6 af lyden fra den kommunale traktor. "Det burde ikke have sneet i nat", tænkte han - men det havde det. Den nye traktor kom straks på arbejde, og det gik rigtig godt, bortset fra at enkelte grundejere stadig har affaldscontainere stående på fortovet. De opfordres til at læse gårsdagens rapport og holde fortovet frit til fremtidens snerydning.

2.12.2010 kl. 08.40 - Det har sneet i nat og første tur med den nye traktor er gennemført. Det var ikke en ubetinget succes. Snemanden skal lære den nye traktor at kende, og så var det torsdag morgen, hvor rigtig mange grundejere har stillet affaldscontaineren frem - lige præcis i traktorens bane. Det betyder, at mange fortove ikke blev ryddet. Specielt Teglstrupvej er ramt, fordi parkerede biler kombineret med de mange affaldsbeholdere forhindrer gennemkørsel på fortovet.

Snemanden og et af bestyrelsens medlemmer måtte i øvrigt stå til skideballe hos renovationsfolkene. Vores veje er for glatte og mange beholdere springes over, fordi det er for farligt at tømme dem. Grundejerne skal selv sørge for evt. saltning og grusning. Det foreslås, at renovationsbeholderne stilles ud f.eks. i vejkanten, og der saltes og gruses et stykke ud på vejen, så renovationsfolkene kan arbejde sikkert.

1.12.2010 kl. 13.00 - Den nye traktor ankommer med Svenningsens transportvogn og den gamle traktor køres væk.

29.11.2010 kl. 09.00 - Det har sneet en smule i nat. Sæsonens 9. rydning udført.

27.11.2010 kl. 21.00 - Sæsonens 8. rydning gennemført - og traktoren hænger stadig sammen.

27.11.2010 kl. 9.00 - Rydning nr. 7 afsluttet lørdag morgen. Det sner fortsat, da traktoren sættes i dok med de sædvanlige ladekabler.

26.11.2010 kl. 23 - Traktoren har netop kørt sin 6. runde på fire dage. Det sner fortsat stilfærdigt, da traktoren sættes på plads.

26.11.2010 kl. 8.30 - Sæsonens 5. rydning udført - utroligt at traktoren stadig fungerer. Det er heldigt, at frosten ikke er strengere, for så ville den næppe starte. Efter hver rydning sættes den til opladning, og snemanden lægger et tæppe omkring motorblokken, så den bedre holder varmen til næste opstart.

25.11.2010 kl. 23.36 - Sæsonens 4. rydning gennemført. Snefald aftaget, så med lidt held holder rydningen til i morgen.

25.11.2010 kl. 17 - Det har sneet hele dagen. Rydning af fortove og vejbane. Det sner fortsat, da rydning afsluttes.

24.11.2010 kl. 9.15 - Det har sneet - omend i beskeden mængde - siden rydning i går aftes. Ny rydning startet kl. 8. Der er ladet på traktoren i nat, og det lykkes igen at få den startet. Fortov og nogen vejbane ryddet. Dagslyset afslører, at situationen med udhængende grene er langt værre end forventet. Mange steder går hækken langt ud over fortovet. Et enkelt sted har en håndværker parkeret på fortovet, så traktoren må udenom.Et andet sted er en cykel parkeret på fortovet. Der er brug for langt mere justits på det område, hvis snerydningen skal kunne gennemføres forsvarligt og nogenlunde smidigt.

23.11.2010 kl. 22.45 - Snefald i de sidste par timer har lagt et pænt lag sne over hele området. Ganske mod forventning er det lykkedes snemanden, at sparke traktoren i gang. Generatoren virker ikke, forrudeviskeren er revet af, og der er ikke meget strøm på batteriet. Well - ved hjælp af et eksternt batteri kommer motoren i gang, og traktoren får lov at liste rundt uden lys. Kun når den kører på vejbanen, bliver det gule blink tændt. Der spares på strømmen. Før midnat er traktoren kørt i dok og sat til opladning. Det er dog temmelig sikkert, at den vil nægte at starte, hvis der kommer frost af betydning. Det viser erfaringen fra sidste år, da vi valgte at dødsdømme den.

Bestyrelsen har bestilt en ny traktor, men kosten til den nye traktor lader vente på sig. Forventet levering er medio december.

Reglen må være, at grundejerne selv må være indstillet på at rydde, indtil den nye traktor kommer - især hvis det er koldt.

Snemanden konstaterer, at der mange steder hænger grene ud over fortovet. Han anbefaler på det bestemteste, at grundejerne ser kritisk på situationen, så der skæres, hvor det er nødvendigt.

 

------------------

23.2.2010 kl. 07.14 Der er igen faldet et pænt lag sne i løbet af natten. Det kan fastslås, at traktoren nu er definitivt ude af drift. Grundejerne må selv rydde. Ifølge dmi ventes ikke mere sne i dag, og der er håb om tøvejr torsdag og fredag.

22.2.2010 kl. 14.20 Der er faldet sne morgen og formiddag. Traktoren nægter at starte trods reparationsforsøg. Ingen rydning.

20.2.2010 kl. 09.20 Der faldt en del sne i nat og nu tør det. Traktoren sendt rundt for at rydde vejbane. Hvis det fortsætter med at tø resten af dagen, kan vi få helt pæne vejbaner, så vi er klar til det næste bebudede snevejr. Det var rydning nummer 33.

19.2.2010 kl. 13.48 Der er faldet en del sne i løbet af formiddagen - mest som tøsne. Traktoren sendt rundt på vejene for at fjerne sneen og rette kanterne, så der bliver lidt flere vigepladser og p-pladser. Det blev rydning nummer 32.

18.2.2010 kl. 18.40 Et større snefald var bebudet og leverede pænt i løbet af eftermiddagen og først på aftenen. Traktoren startede og artede sig helt pænt. Vejbanen var ryddet kl. 19. Grundejerne må stadig selv klare fortovene.

17.2.2010 Der har været let snefald fra morgenstunden. Vejbane ryddet.

13.2.2010 kl. 8.35: Det har igen sneet natten mellem fredag og lørdag. Der ligger nogle få cm. løs puddersne ovenpå bunkerne og de tilbageværende "isflager". Det lykkedes mod forventning at få traktoren startet, så der er foretaget rydning i de sædvanlige to spor på vejbanen.

3.2 kl. 19.10: Snemanden melder om periodisk drift fra søndag eftermiddag. Hvis - eller når -traktoren kører, bliver indsatsen koncentreret om at holde kørebanerne nogenlunde fri. Det er lykkedes at få traktoren rundt på vejene flere gange, og der har været rigeligt at rydde. Ved 18.30-tiden 2.februar nægtede traktoren at starte, da den var tanket op hos Statoil, så snemanden måtte gå hjem efter egen bil og startkabler. Traktoren blev hjembragt og sat til opladning. Efter 1½ time kunne den sendes ud på endnu en tur. Det er holdt op med at sne - så med lidt held kan der køres på kvarterets veje onsdag morgen.

.. nå det var bar' løgn, at det var holdt op med at sne. Der faldt også sne natten mellem den 2. og 3. januar. Marcello Mascagni fra Teglstrupvej satte sig bag rattet allerede ved 6-tiden og styrede traktoren rundt på vejene. Fortovene må grundejerne selv tage sig af - der er for mange bunker og andre forhindringer. Det vil gå galt, hvis traktoren sættes ind på fortovene nu. Til gengæld er der vejbane at køre på, når bilerne er gravet fri. Marcello har således kørt rekordrunde - der er onsdag morgen den 3. februar 2010 ryddet lige så mange gange i denne sæson som i den tidligere rekordsæson 1995/96, hvor der blev ryddet 27 gange.

Onsdag formiddag er der stadig faldet sne. Der er kørt et ekstra par ture på vejene, især for at skaffe lidt vigeplads og evt. parkeringsplads. Yderligere en tur onsdag eftermiddag har skabt lidt ekstra bredde på vejbanerne.

---

Traktoren opgav ellers - definitivt så det ud til - at starte efter sin 23. rydning denne vinter - grundejerne måtte selv til skovlen fra 30. januar 2010.

Et godt råd til grundejerne er, at de rydder hurtigst muligt. Jo hurtigere man rydder sneen, jo nemmere er det at få den fjernet.

Søndag over middag havde nyheden om den defekte traktor hurtigt spredt sig, og mange grundejere havde selv ryddet fortov og vejbane. Formanden, Allan Graversen, foregik med et godt eksempel og var blandt de første til at rydde på Danstrupvej. Traktoren stod ubevægelig foran snemandens hus, og snemanden havde personligt sørget for, at den skiltede med sin fallit.

    

Rydning af vejbaner den 31. januar om aftenen, var ren bonus, siger snemanden

Den 31. januar om aftenen lykkedes det trods alle odds at starte traktoren en enkelt gang. "Det var 10 grader varmere end sidst, vi prøvede, og det har nok gjort udslaget", siger snemanden, der ikke vil love flere rydninger. "Antallet af fejl på traktoren hober sig op, og det er jo ikke praktisk med en snetraktor, der totalt nægter at starte i frostvejr", tilføjer han. Han holdt motoren i gang, og det lykkedes at komme rundt på vejbanerne søndag aften, så de med lidt held kan bruges af bilisterne mandag morgen. Rydning nummer 24 var altså ren bonus, og der er ingen garanti for gentagelser.

DMI varsler, at vi tirsdag den 2. februar får årtiers værste snefald. Se http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/01/31/124250.htm

-----

Det lå i kortene, at vi nærmest skulle indstille os på vintre uden sne. Den store klimakonference kørte de sidste dage på højtryk i Bella Centret, da naturen pludselig valgte at vise, hvem der i den sidste ende bestemmer. Sneen væltede pludselig ned over det meste af Danmark. Vi slap faktisk nådigt i Storkøbenhavn. Alligevel måtte den afskaffede traktor på arbejde sent om aftenen den 16. december, da hele villakvarteret pludselig var dækket af sne.

Den følgende morgen kunne det knapt anes, at der var ryddet om aftenen, og traktoren måtte endnu en gang på arbejde.

De to ganges rydning blev en kamp mod dårligt vedligeholdt beplantning, rigtigt mange parkerede biler og den samtidige tømning af både dagrenovation og papircontainere. Det er i praksis umuligt for snemanden at stille alle containere på plads, så enkelte grundejere må selv til kosten, fordi traktoren ikke kunne passere. Store grene med sne gav igen problemer, da traktorens forlygter blev slået ud af stilling, hvorefter formentlig en iturevet ledning betød, at alle traktorens kørelys gik ud af drift.

Søndag den 20. december var der lys i lygterne igen, og det blev til to ganges rydning, efter at sneen var drysset stilfærdigt ned over vejlagets område det meste af døgnet. En herlig dag for mange børn, der tydeligvis nød, at vi næsten har fået hvid jul.

Det sneede igen den 22. december, og traktoren blev sendt rundt på kvarterets fortove. Den 23. var det tøvejr, og det milde vejr blev brugt til rydning af et par kostebredder på vejene. Med lidt held klarer tøvejret det sidste, så der bliver en god ryddet kørebane på alle vejene til juleaftensdag.

Lørdag den 2. januar om morgenen var hele området dækket af et tyndt lag sne. Bortset fra en ødelagt projektør pga. grene over fortovet, så blev sæsonens 7. rydning en ren fornøjelsestur. Kun en times kørsel, så var der kørt på alle fortove og på vejbanerne. Når der kun er faldet en beskeden mængde, så kan arbejdet udføres i et højere gear og dermed langt hurtigere.

Tirsdag den 5. januar blev vi igen velsignet af flere snefald. I løbet af dagen blev der ryddet tre gange - morgen, eftermiddag og sen aften. De to første rydninger omfattede både fortov og vejbane, mens den tredje kun omfattede fortov.

Til gengæld blev traktoren sendt ud på en total rydning onsdag morgen den 6. januar - det blev årets 11. rydning, svarende til at der allerede i sæson 2009-10 er ryddet omkring 70.000 kvadratmetre.

Det sneede igen en smule natten mellem den 6. og 7., hvorfor fortovene blev ryddet den 7. om morgenen. Torsdag er en dårlig morgen til snerydning, fordi mange grundejere stiller affaldscontainerne frem på fortovet. Denne torsdag var specielt slem, fordi der også var stillet juletræer ud og et gartnerhold med to lastbiler var mødt tidligt for at fjerne grene i elledningernes højde.

Situationen gentog sig om morgenen den 8. januar, hvor der igen lå sne efter et snefald torsdag aften. Både fortov og vejbane blev ryddet her under sæsonens 14. rydning.

12. januar faldt der en beskeden mængde sne i løbet af dagen. Rydning af fortove fandt derfor sted først på aftenen. Det blev så rydning nr. 15.

Det sneede igen natten mellem 17. og 18. januar. Rydning nr. 16 fandt herefter sted mandag morgen den 18. januar.

20. januar havde det igen sneet aften og nat, hvorefter rydning af fortove og vejbane blev gennemført 20. januar tidlig morgen. Rydning nr. 17 var overstået kl. 07.15. Det fortsatte med at sne til hen over middag, så rydning nr. 18 af både fortov og kørebane blev gennemført i løbet af eftermiddagen.

21. januar rydning af fortove om formiddagen efter blidt snefald i morgentimerne (rydning nr. 19). Nogle parceller blev sprunget over, fordi affaldsbeholderne var stillet midt på fortovet og parkerede biler forhindrede forbikørsel.

26. januar får København sæsonens kraftigste snefald, iflg. DMI svarende til 9 mm regn. Der ryddes på fortov og kørebane både formiddag og sidst på eftermiddagen, hvor vi således nåede rydning nummer 21 i indeværende sæson. Kun i sæsonen 1995/96 har der været flere rydninger - nemlig 27. Vi kan stadig nå at sætte rekord, hvis traktoren holder. Idag røg remmen til generatoren, så driften må opretholdes ved at traktoren sættes til opladning, hver gang den er "i dok". 

Det fortsatte med at sne den 27., hvorfor rydning nr. 22 blev gennemført fordelt på onsdag aften og torsdag formiddag. Der er nu voldsomt startbesvær, formentlig fordi flere af traktorens kileremme til pumper o.lign. synger på sidste vers.

Fredag den 29. januar kom sæsonens hidtil voldsomste snefald med fygning. Rydning nr. 23 af fortov og kørebane gennemført sidst på aftenen (21-23). Snemanden var i tvivl, om traktoren ville starte, men det lykkes for - indtil videre - sidste gang.

Lørdag den 30. januar ville snemanden dels teste, om traktoren stadig kunne starte og dels rydde lidt kantstene - men forgæves. På trods af et fuldt opladet batteri, rører selvstarteren sig ikke. Snemanden har meddelt formanden, at generalforsamlingens beslutning fra 2008 om at standse med egen drift af traktor endelig er bragt til udførelse.

"Dødsdømt" traktor kom alligevel til at rydde sne

Ved vejlagets generalforsamling i 2008 blev bestyrelsen bemyndiget til at sælge Schanzlin-traktoren, som blev købt brugt i 2002. Der skulle i stedet indgås aftale med en entreprenør. Men da sneen kom den 11. februar 2009, stod traktoren tilfældigvis i den gamle snemands indkørsel, og aftalen med en ny entreprenør var ikke på plads. Snemanden var netop blevet frigjort fra sin hidtidige beskæftigelse, hvorfor han valgte at bruge nogle timer på at give traktoren endnu en chance.

Det blev til 9 ganges rydning frem til 21. februar, fordi sneen blev ved med at falde - ikke store mængder men ganske vedholdende. Traktoren holdt, men den er bestemt ikke i perfekt stand, siger snemanden, der konstant må have ladeapparat på, når traktoren er i dok. Han er heller ikke lige begejstret for alle grundejerne. Der er desværre hæk, som rækker alt for langt ud og grene, der hænger alt for lavt. Et enkelt smadret sidespejl og en projektør, der er gået til på 9 rundture - det er billigt sluppet, siger snemanden og vedhæfter et billede af et af de mere kriminelle steder på ruten. Det er bestemt ikke det eneste, men tænk jer, når der holder en bil her - så er snerydning umulig, tilføjer han. For god ordens skyld bemærkes, at skaderne sker på traktoren, og at parkerede biler indtil videre er gået fri.

Billede nummer to er taget på en nabovej, hvor der ikke er ryddet, og nummer tre er taget på Danstrupvej kort efter rydning den 20. februar om formiddagen. Hvis du vil se traktoren rydde "live", så klik på billede nr. tre.

Traktor måtte udskiftes

Da sæson 02/03 startede med snevejr lige efter nytår, havde bestyrelsen disponeret. Vejlagets gamle Goldoni traktor blev aldrig repareret. Den var knækket på midten, og værkstedet kunne ikke anbefale reparation. Derfor indkøbte bestyrelsen en "ny" brugt traktor, og den havde kun stået hos næstformanden i få dage, da den kom på arbejde lige efter nytår.

 

- Snerydning i sæson 2002/03 med "ny" traktor

Søndag den 5. januar 2003 blev den fotograferet af den gamle snemand. Det er Marcello, der sidder bag rattet. Hvis du klikke på billedet, ser du Marcello rydde "live".

 

Ny traktor 2003

 

Snerydning 2001/2002 - næstværste sæson i 16 år

Traktor grounded sidst på sæsonen

I sæson 01/02 kom sneen første gang den 21. december, hvor vejlagets traktor måtte på arbejde en enkelt gang. Herefter fulgte sneen i stadig større mængder i juledagene. Der var et pænt snefald lillejuleaftens dag. Der var også sne at rydde i passende mængder både den 26. og 27. december. Men den 28. gik det løs for alvor i løbet af eftermiddagen.

Kl. 15 blev traktoren sendt af sted første gang, og kl. 18.30 var den i gang på sin anden runde.

Alle tre snemænd har været i aktion allerede. Det gælder både den gamle snemand, Benny Dam, der dengang havde traktoren stående i sin carport, og det gælder de to nye snemænd, Marcello Mascagni og Ib Henriksen.

De første dages rydning var ledsaget af tekniske problemer, der i vidt omfang skyldtes, at grundejerne ikke holder fortovene fri for bevoksning. Grene stikker ud højt og lavt. Det ødelagde traktorens ledningsnet og ladeanlægget, ligesom en af traktorens projektører blev knust og måtte udskiftes. Den 28. om eftermiddagen blev traktorens roterende blinklys ydermere revet af, og den 29 om morgenen blev traktorens udstødningsrør kraftigt beskadiget. Alle disse skader skyldes, som nævnt, manglende klipning af bevoksning ud mod fortovene. Nogle grundejere reagerede heldigvis på sneryddernes og vejlagets henvendelser og fjernede diverse store grene - men der var stadig væsentlige problemer nytårsaftensdag.

Hver gang traktoren blev sat i dok efter rydning, måtte der lades på akkumulatoren, så der var startstrøm og strøm til lygterne, inden traktoren igen skulle ud.

Den 31. december 2001 kl. 14 havde de tre snemænd i alt ryddet, hvad der svarer til 84.000 kvadratmetre. Kun i et enkelt af de 15 år, hvor snerydningsordningen har eksisteret, har der på hele sæsonen været ryddet mere sne end i disse 10 dage. Det var sæsonen 1995/96, hvor der blev ryddet næsten 150.000 kvadratmetre. Men det skete over en periode på 5 måneder fra 17. november til 1. april, hvor den sidste sne faldt.

Der blev tillige ryddet fortov den 26. januar om morgenen efter et forholdsvis kraftigt snevejr i løbet af natten.

En veritabel snestorm den 19. februar 2002 bragte igen traktoren på banen og øgede antallet af ryddede kvadratmetre til 98.000. Den 21. og 22. februar fulgte yderligere et par kraftige snefald med storm, og traktoren måtte ud på yderligere tre runder, inden den blev taget ud af drift. Og det skal forstås alvorligt - da Marcello sidste gang parkerede traktoren, var der vrøvl med gearskiftet, og den gamle snemand ræsonnerede, at traktoren nu var tjenlig til et større besøg på værksted.

I alt blev der ryddet svarende til 122.000 kvadratmetre i sæsonen 2001/02.

horserod.jpg (22797 bytes)        egebaek.jpg (25990 bytes)

Det nytter - også uden salt. Rydningen af vejene i Ny Ryvang Villakvarters Vejlag er udført næsten uden saltning. Det kan godt give glatte pletter, hvor grundejerne selv må gribe til salt eller grus. Men prøv at se på de to ovenstående billeder af henholdsvis Horserødvej (hvor der ikke ryddes mekanisk) og Egebæksvej, hvor vejlagets Goldoni har kørt om morgenen. De to billeder er taget med fem minutters mellemrum fredag den 22. februar 2002 om eftermiddagen. Tidligt om morgenen var der kraftig snestorm over hele Københavnsområdet. Snefaldet startede ved femtiden og varede til hen på formiddagen.

sneryd2.jpg (77553 bytes)        sneryd3.jpg (74767 bytes)

Grene ud over fortovet ser smukke ud. Men de er til stor gene for snerydningen - og i denne sæson har udhængende grene kostet mange penge til ødelagt materiel. Værst er det selvfølgelig, hvis der kommer grene i mekanikken et sted, hvor det betyder, at traktoren sættes helt ud af drift. Der er lang leveringstid på værkstedsplads til en snetraktor lige i øjeblikket.

Nytårsaftensdag 01/02 var der rigeligt at bestille. Nedenfor bakker Ib Henriksen traktoren på plads efter rydning af kvarterets veje. Traktoren var en 34 hestes italiensk Goldoni med 6 fremadgående gear, 3 bakgear og differentialespær. Som nævnt i teksten ovenfor, er kun et par af gearene funktionsduelige ved sæsonens afslutning.

sneryd5.jpg (83252 bytes)

 

Snerydning 1986-2002

Nedenstående planche fremstillet til brug ved vejlagets generalforsamling i 2002 viser den frivillige snerydnings indsats i sæsonerne fra 1986/87 til 2001/02. Den første søjle viser, hvor mange kvadratmetre (i tusinder), der er ryddet i den pågældende sæson. Næste søjle viser, hvor mange gange snerydningstraktoren er sendt af sted.

Der kan godt registeres flere gange på en enkelt dag, hvis snefaldet fortsætter.

En rydning vil normalt frem til 1993, hvor vejlagets gamle Gilson traktor blev sendt på pension, omfatte 2.500 kvadratmetre - nemlig 2,5 kilometer fortov, der er ryddet i 1 meters bredde.  Fra 1994 til 2002 er rydning foretaget med en Goldoni traktor, der rydder i ca. 1,4 meters bredde. Samtidig er der ofte foretaget rydning af vejbane. Herved vil en rydning omfatte 3.500 til 7.000 kvadratmetre afhængigt af snefaldets omfang og den tid, mandskabet har til rådighed.

Snerydningen har i sæsonen 2000/2001 omfattet 9 ganges kørsel og skønsmæssigt er der ryddet godt 54.000 kvadratmetre. Den største indsats blev ydet i 1995/96, hvor der måtte ryddes 27 gange svarende til 149.500 kvadratmetre. I tre af de seksten sæsoner, hvor snerydningsordningen har fungeret, har det ikke været nødvendigt at iværksætte rydning.

 

snerydn86-02.gif (13498 bytes)

 

skriv til webmaster             Benny Dams hjemmeside